Close

Μασάζ: Η καλύτερη αντιμετώπιση του άγχους

Η λέξη μασάζ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την σωματική χαλάρωση και με την ανακούφιση μυϊκών πόνων. Τα τελευταία χρόνια όμως έρευνες έχουν αποκαλύψει πως δεν είναι μόνο αυτά το οφέλη του. Η μείωση στρες και η χαλάρωση του νου είναι βασικά πλεονεκτήματα αυτής της ολιστικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Νευροψυχολογίας, Konstanz Jens Pruessner, το μυστικό για να αντιμετωπίσουμε το άγχος είναι να κατανοήσουμε το αντίθετο, δηλαδή την χαλάρωση. Το άγχος μπορεί να οφείλεται τόσο σε σωματικά όσο και σε ψυχικά αίτια. Ένταση και στρες μπορεί να έχουν συσσωρευτεί στους μυς έπειτα από τραυματισμό ή κακή χρήση, προκαλώντας δυσφορία και πόνο. Οι αγχώδης άνθρωποι σκέφτονται και ανησυχούν συνέχεια για τα χρήματα, τη δουλειά, την οικογένεια, τα παιδιά και για άλλα πολλά. Το ψυχικό άγχος συχνά σωματοποιείται και δημιουργεί στο σώμα μας μπλοκαρίσματα: προβλήματα ύπνου, στομαχικές διαταραχές, πονοκεφάλους.

Μια θεραπεία μασάζ λειτουργεί ολιστικά στην αντιμετώπιση του άγχους και στοχεύει στην μείωση της δυσφορίας και στην καλυτέρευση της διάθεσης του ατόμου.

Από έρευνα που δημοσιεύτηκε στους New York Times, υποστηρίζει πως η τεχνική του μασάζ μειώνει σημαντικά την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του άγχους, την ‘κορτιζόλη’, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει τα επίπεδα των των λευκών αιμοσφαιρίων  δυναμώνοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Εκτός από την ρύθμιση της ‘κορτιζόλης’, το μασάζ ρίχνει τα επίπεδα της αντιδιουρητικής ορμόνης (AVP), μια ορμόνη που επηρεάζει σημαντικά την κοινωνική συμπεριφορά του ατόμου και αυξάνει τα επίπεδα της ‘οξυτοκίνης’, η οποία ευθύνεται για την κοινωνικότητα και τους συναισθηματικούς δεσμούς που αναπτύσσει.

Το μασάζ είναι το ‘κλειδί’ που ανοίγει το δρόμο για την σωματική και ψυχική υγεία.

Μια θεραπεία μασάζ μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθούν οι πονοκέφαλοι, να βελτιωθεί ο ύπνος, να νιώσεις πιο ξεκούραστος, να ανέβει η ενέργεια σου, να μειωθούν οι σωματικοί πόνοι, να ρυθμιστούν σωστά οι σωματικές μας λειτουργίες, να αντιμετωπιστούν συναισθήματα θλίψης και κατάθλιψης.

Εάν θέλεις να πετύχεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, το θεραπευτικό κέντρο SEVENOCEANS σας προτείνει να ξεκινήσετε από μια θεραπεία μασάζ και σας υπόσχεται πως θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματα.