Close

Deep Tissue Massage: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στην λέξη μασάζ, ο νους μας πάει στη χαλάρωση: Χαλαρωτική μουσική, αιθέρια έλαια και κεριά. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.  Υπάρχουν συγκεκριμένα είδη μασάζ που ο στόχος τους είναι μια δυναμική και αποτελεσματική θεραπεία στον πόνο. Ένα τέτοιο είδος είναι και το deep tissue massage (μάλαξη στους βαθύτερους ιστούς).

Αναφορές για το deep tissue massage υπάρχουν από τα αρχαία χρόνια. Από την Ινδία και την Ταϊλάνδη ως την Αίγυπτο και την αρχαία Ελλάδα. Το είδος αυτό του μασάζ είναι εξειδικευμένο και δεν χρησιμοποιούνται οι τρόποι ενός κανονικού μασάζ.

Εδώ, ο θεραπευτής χρησιμοποιεί τις γροθιές, τις παλάμες, τα δάχτυλα, τους αγκώνες ώστε να καταφέρει να ξεμπλοκάρει τα σημεία του σώματος που έχουν ένταση, είναι σφιγμένα και δεν αφήνουν να ρέει σωστά η ενέργεια. Το αποτέλεσμα ενός deep tissue massage είναι να απελευθερώσει από το σώμα, πόνους και χρόνιες φλεγμονές.

Άνθρωποι με χρόνια προβλήματα στην μέση, στην πλάτη και στον αυχένα έχουν ανακουφιστεί με αυτή τη θεραπεία. Είναι η βασική μέθοδος που χρησιμοποιεί η αθλητιατρική και η φυσική αγωγή για την αποκατάσταση χρόνιων πόνων. Αρχικά, η θεραπεία μπορεί να μην είναι ευχάριστη, καθώς η πίεση μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, αλλά αυτό σημαίνει πως η ένταση εκτονώνεται και ο πόνος θα αρχίσει να υποχωρεί.

Μετά το μασάζ θα νιώσετε χαλαροί, τονωμένοι και ανακουφισμένοι. Ταλαιπωρία από ιώσεις και εντάσεις στην καθημερινή ζωή ανακουφίζονται καθώς με το deep tissue massage αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, μειώνεται η αρτηριακή πίεση, επαναφέρει σε φυσιολογικό ρυθμό τους καρδιακούς παλμούς, παρέχει οξυγόνο στους μυς, αποβάλλει τοξίνες από το σώμα και ως αποτέλεσμα έχει την αποβολή του άγχους και του στρες. Επίσης, βελτιώνει τον ύπνο, την άθληση και την καθιστή θέση σε εργασία.

Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, δυο ή τρεις φορές τον μήνα είναι αρκετές για να δείτε αποτελέσματα. Δεν ενδείκνυται σε ρευματοειδής αρθρίτιδες ή οξεία φλεγμονή. Στο θεραπευτικό κέντρο SEVENOCEANS είμαστε στη διάθεση σας για να σας λυθεί οποιαδήποτε απορία και να επιλέξουμε μαζί την κατάλληλη θεραπεία για εσάς!