Close

Λεμφικό μασάζ παροχέτευσης: τα οφέλη για το σώμα και την υγεία μας

Η λέμφος είναι μετά το αίμα, το σημαντικότερο υγρό που έχουμε στο σώμα μας. Αν το λεμφικό μας σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, το σώμα μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ασθένειες ή να αποβάλλει τοξίνες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κρατήσουμε τη λέμφο σε κίνηση.

Και σε αυτό βοηθάει το λεμφικό μασάζ.

Το μασάζ λεμφικής παροχέτευσης είναι θεραπεία που στοχεύει την κίνηση των λεμφικών υγρών στο σώμα.

Είναι μιας ήπιας μορφής μασάζ και χρησιμοποιείται για να τονώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να θρέψει τους ιστούς, να αντιμετωπίσει οιδήματα από φαρμακευτικές αγωγές ή χειρουργικές επεμβάσεις όπως επίσης και από συσσώρευση λίπους.

Το λεμφικό μασάζ εφαρμόζεται σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα από έντονη άσκηση ή τραυματισμούς (π.χ. διαστρέμματα), σε ανθρώπους που χρειάζονται αποτοξίνωση σε συνδυασμό με κινητοποίηση της λέμφο και είναι ιδανικό για τη διαχείριση άγχους και την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πέρα από τα θεραπευτικά οφέλη του λεμφικού μασάζ υπάρχουν ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα σε αυτού του είδους θεραπεία:

Βοηθάει στη σύσφιξη, μειώνει τη χαλάρωση στο σώμα, ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθάει στην λιπόλυση, μειώνει την κυτταρίτιδα και τις ρυτίδες, συσφίγγει και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος, επαναφέρει τη λάμψη σε πρόσωπο και σώμα, χαλαρώνει από την κούραση και το άγχος της μέρας.

Στο λεμφικό μασάζ, είναι σημαντικό ποια σημεία και με πόση πίεση θα ασκήσει ο θεραπευτής. Οι κινήσεις πρέπει να έχουν την σωστή κίνηση ώστε να κινείται η λέμφος προς τους σωστούς αδένες. Η πίεση πρέπει να είναι μέτριας έντασης, αν είναι πολύ δυνατή μπορεί να σπάσει τα αγγεία ενώ αν είναι πολύ χαλαρή δεν θα έχει αποτελέσματα.

Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί την παλάμη και τα δάχτυλα του ανάλογα τα σημεία που ‘δουλεύει’.

Τι μπορεί να βοηθήσει σε μια συνεδρία λεμφικού μασάζ;

  •       Να φοράμε όσο λιγότερα ρούχα μπορούμε ώστε να αφήσουμε τον θεραπευτή να ‘δουλέψει’ χωρίς δυσκολία.
  •       Ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας με άφθονο νερό πριν και μετά τη θεραπεία.
  •       Προγραμματίζουμε την συνεδρία μας εξασφαλίζοντας πως μετά θα έχουμε χρόνο για χαλάρωση και ξεκούραση.

Η σωματική άσκηση και το να πίνουμε αρκετό νερό κάθε μέρα, βοηθούν πολύ στο να διατηρηθεί υγιές το λεμφικό μας σύστημα.

Δοκιμάστε μια θεραπεία λεμφικού μασάζ στο θεραπευτικό μας κέντρο SEVENOCEANS  και αφήστε τους επαγγελματίες θεραπευτές μας να σας προσφέρουν το καλύτερο για το σώμα σας!