Close

8 Συμβουλές για να τελειοποιήσετε μια θεραπεία μασάζ

Μια θεραπεία μασάζ στο θεραπευτικό κέντρο SEVENOCEANS, είναι σίγουρο πως θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Και για το λόγο αυτό θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μασάζ σας με 8 συμβουλές:

 

  1. Προγραμματίζοντας την επίσκεψη σας:

Βρείτε μια ώρα της ημέρας που θα σας είναι βολικό να φτάσετε το ραντεβού σας χωρίς χρονική πίεση ή άγχος. Αυτό θα σας βοηθήσει να μπείτε σιγά σιγά σε κατάσταση χαλάρωσης.

Επίσης, καλό θα ήταν μετά το μασάζ να έχετε ελεύθερο χρόνο για να παραμείνετε χαλαροί και να μην μπείτε αμέσως στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. 

  1. Διατροφή

Κατά τη διάρκεια του μασάζ καλό είναι να μην έχετε γεμάτο στομάχι, μα ούτε και να πεινάτε. Το τελευταίο σας γεύμα να είναι μια ώρα πριν το μασάζ και τριάντα λεπτά πριν πιείτε κάτι.

Το αλκοόλ δεν είναι καλός συνδυασμός με το μασάζ, μιας και προκαλεί αφυδάτωση και μείωση της αίσθησης, με αποτέλεσμα να μην ευχαριστηθείτε την διαδικασία.

Μετά το μασάζ είναι απαραίτητο να πιείτε πολύ νερό ώστε να αποκατασταθεί η ενυδάτωση των μυών και του σώματος σας.  

  1. Επικοινωνήστε με τον θεραπευτή σας

Πριν την συνεδρία, πάρτε λίγο χρόνο να γνωριστείτε με τον θεραπευτή και να του αναφέρετε τον σκοπό της επίσκεψης σας: αν έχετε κάποια πρόβλημα υγείας και τι αποτέλεσμα θα θέλατε να έχει η θεραπεία μασάζ που σας προσφέρει.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρετε τυχόν αλλεργίες που έχετε ώστε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει (λαδάκια, λοσιόν κτλ) να είναι ασφαλή.

  1. Ενδυμασία

Η θεραπεία μασάζ γίνετε από επαγγελματίες και δεν υπάρχει κανένας λόγος αμηχανίας. Ο θεραπευτής θα σας καλύψει με σεντόνια ή πετσέτες προσφέροντας άνεση.

Αν παρόλα αυτά δεν νιώθετε άνετα με αυτό, φορέστε άνετα ρούχα και συζητήστε το με τον θεραπευτή σας.

  1. Κατά τη διάρκεια του μασάζ

Αν δεν νιώθετε καλά κατά τη διάρκεια του μασάζ, αν νιώσετε δυσφορία, πόνο ή σας ενοχλεί κάτι (μουσική, θερμοκρασία δωματίου, το φως κτλ) πείτε το στον θεραπευτή σας.

  1. Χαλαρώστε το σώμα και το νου σας

Επιτρέψτε στον εαυτό σας για την επόμενη ώρα να χαλαρώσει και να μείνει μακριά από σκέψεις.  Διατηρήστε την αναπνοή σας σε φυσιολογικούς ρυθμούς ώστε να επιτευχθεί γρηγορότερα η χαλάρωση. Αν σας βοηθάει μπορείτε να οραματίζεστε ότι είστε σε ένα όμορφο και ασφαλές μέρος νιώθοντας γαλήνη και ηρεμία.

  1. Στο τέλος του μασάζ.

Απολαύστε λίγα λεπτά ηρεμίας και μη βιαστείτε να σηκωθείτε πολύ γρήγορα από το κρεβάτι του μασάζ. Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο να προσαρμοστεί κάνοντας αργές κινήσεις.

  1. Επόμενη επίσκεψη

Για να επιτύχετε τα μέγιστα αποτελέσματα από τη θεραπεία του μασάζ, προγραμματίστε τις θεραπείες σας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Με την επανάληψη το σώμα σας θα ανταποκριθεί πιο γρήγορα και τα αποτελέσματα θα είναι θριαμβευτικά.