Close

Μασάζ & Υγεία: Το μυστικό που μας κρατάει υγιής

Η υγεία μας είναι τι σημαντικότερο αγαθό που μπορούμε να έχουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να διατηρήσουμε την υγεία μας στην καλύτερη ιδανικά κατάσταση; Εκτός από την ισορροπημένη διατροφή και την άσκηση, ένα βασικό συστατικό για την καλή υγεία είναι το μασάζ.

Οι θεραπείες μασάζ εφαρμόζονται χιλιάδες χρόνια και πλέον μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε περίπου 80 διαφορετικές τεχνικές μασάζ – κάθε μια με διαφορετικές κινήσεις, πιέσεις και αποτελέσματα.

Το μασάζ είναι το εργαλείο που θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε ασθένειες και άγχος, κρατώντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα και την ενέργεια σας υψηλά.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, στους ανθρώπους που έλαβαν θεραπεία μασάζ για 45 λεπτά παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των λεμφοκυττάρων, τα όποια έχουν σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού.

Όταν μειώνουμε το άγχος και τα δυσάρεστα συναισθήματα, βελτιώνεται η συνολική εικόνα της υγείας μας.

Δυστυχώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην εποχή μας υποφέρουν από το άγχος. Κάτι το οποίο δεν γίνεται ηθελημένα, έχει όμως σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας (καρδιακά νοσήματα και άλλες ασθένειες).

Όταν η κορτιζόλη (μιας ορμόνης υπεύθυνη για το άγχος και το στρες)είναι υψηλά, η άμυνα του ανοσοποιητικού μας μειώνεται.

Μια θεραπεία μασάζ, μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης και αυξάνονται τα επίπεδα της σεροτονίνης (ορμόνη που συνδέεται με την υγεία) και μας βοηθάει να νιώσουμε χαλαροί και ξεκούραστοι.

Επίσης, μπορεί να βοηθήσει σε τυχόν πεπτικές διαταραχές, αϋπνίες που οφείλονται σε αγχώδης συμπεριφορές, τους αθλητικούς τραυματισμούς, την ινομυαλγία, τους πόνους στις αρθρώσεις, στην κακή στάση σώματος και σε πολλές ακόμα δυσάρεστες καταστάσεις.

Είναι μια συμπληρωματική εναλλακτική θεραπεία που όταν γίνεται από άρτια εκπαιδευμένους θεραπευτές μόνο όφελος μπορεί να είναι για την υγεία σας.

Για αυτούς τους λόγους, μην περιμένετε μην ειδική περίσταση για να κάνετε στον εαυτό σας δώρο μια συνεδρία μάλαξης. Ενσωματώστε τις θεραπείες μασάζ στο μηνιαίο σας πρόγραμμα σαν πρόληψη και συντήρηση της καλής σας υγείας. Σκεφτείτε το ως ένα φυσικό, εναλλακτικό φάρμακο.

Η έμπειρη ομάδα του θεραπευτικού κέντρου SEVENOCEANS σας προσφέρει ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης υποσχόμενοι να καλύψουν στο έπακρο τις ανάγκες σας!