Close

Αθλητές & Μασάζ: Μπείτε πάλι στο ‘παιχνίδι’

Το να είσαι αθλητής προϋποθέτει αφοσίωση, πειθαρχία, συνέπεια και σκληρή καθημερινή δουλειά. Τι γίνεται όμως όταν ένας τραυματισμός, είτε μικρός είτε μεγάλος, σας εμποδίζει από τη διαδικασία προπόνησης σας;

Μια θεραπεία μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε γρήγορα και να μπείτε πάλι δυναμικά στο παιχνίδι.

Με αυτή τη φυσική τεχνική, έρευνες έχουν δείξει πως το μασάζ βελτιώνει την απόδοση του αθλητή, μειώνει τον πόνο, προλαμβάνει τραυματισμούς και συντομεύει τον χρόνο αποκατάστασης.

 

Ευελιξία και ελαστικότητα

Το σημαντικότερο σε μια προπόνηση είναι να έχει το σώμα ελαστικότητα και ευελιξία ώστε να επιτευχθεί μέγιστη απόδοση. Μια θεραπεία μασάζ βοηθάει τους μυς να οξυγονώνονται αποτελεσματικότερα και αυξάνει την ελαστικότητα στις μυϊκές ομάδες που χρησιμοποιούνται περισσότερο στην προπόνηση. 

 

Σωστή κυκλοφορία αίματος

Όταν γίνεται σωστά η κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου μέσα στο σώμα τότε η αναπνοή και η κίνηση γίνεται ευκολότερα και η ενέργεια αυξάνεται. Το μασάζ διεγείρει τα κύτταρα και τους μαλακούς ιστούς επιτρέποντας στα θρεπτικά συστατικά και στο οξυγόνο να κινηθούν σε όλο το σώμα φέρνοντας την μέγιστη απόδοση.

 

Μυϊκός πόνος & μασάζ

Οι μυϊκοί πόνοι δεν εμφανίζονται μόνο σε επαγγελματίες αθλητές. Εάν έχετε πόνος στους μυς αυτό θα σας αποτρέψει από το να λειτουργήσετε και να αθληθείτε κανονικά.

Το να εντάξετε στην αθλητική σας ρουτίνα θεραπείες μασάζ είναι ένας συνδυασμός που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αποδοτική σας ικανότητα και να οδηγήσει σε γρήγορη ανάρρωση.

Η γενική υγεία των αθλητών μπορεί να υποφέρει με τους γρήγορους ρυθμούς και την έλλειψη χαλάρωσης. Το μασάζ βοηθάει το σώμα να χαλαρώσει και να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου, που είναι τόσο σημαντικός για την υγεία και την ενέργεια.

Ο σκοπός του μασάζ είναι να εκπαιδευτούν οι μύες και οι ιστοί να αποδίδουν στον βαθμό που θέλουμε χωρίς να επιβαρύνονται.

Οι μύες αποτελούνται από κύτταρα, τις μυϊκές ίνες και παράγουν κίνηση ή δύναμη ως αντίδραση σε ένα φυσιολογικό ερέθισμα και σκοπός τους είναι να κινητοποιήσουν τις μυϊκές μας ομάδες.

Δηλαδή, όταν ένας μυς έχει τραυματιστεί εμποδίζει την σωστή κίνηση δημιουργώντας δυσφορία και πόνο στις καθημερινές ασκήσεις και στην φυσιολογική λειτουργία του σώματος.

Το θεραπευτικό μασάζ στοχεύει στη χαλάρωση των μυών και στην αποφυγή τραυματισμών και είναι σημαντικό για τους αθλητές τόσο πριν όσο και μετά την προπόνηση τους.

Η τεχνική του μασάζ που χρησιμοποιείται στους αθλητές βασίζεται στις μυϊκές ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, από τη φύση της προπόνησης και από τις ανάγκες του σώματος κάθε αθλητή.

 

Στο θεραπευτικό κέντρο SEVENOCEANS θέλουμε να σας βοηθήσουμε στην γρήγορη και αποτελεσματική αποκατάσταση σας και να μπείτε ξανά δυναμικά στο ‘παιχνίδι’.