Close

Αναπνοή: Γιατί είναι τόσο σημαντική στο μασάζ;

Μπορεί να είναι η πρώτη σας φορά στο κρεβάτι του μασάζ ή η δέκατη πέμπτη, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να μάθετε να αναπνέετε σωστά κατά τη διάρκεια της θεραπείας ώστε να υποστηρίξετε όλα τα ωφέλιμα αποτελέσματα του μασάζ. Το θεραπευτικό κέντρο SEVENOCEANS σας παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Όταν μπορέσουμε να ελέγξουμε την αναπνοή μας, να είναι δηλαδή συνειδητή, αυτό που συμβαίνει είναι ότι επιτρέπουμε στον εαυτό μας να δεχτεί αυτήν την εναλλακτική θεραπεία και να την δεχτεί ως κάτι καλό.

Μια εστιασμένη και βαθιά αναπνοή βοηθάει στην μείωση του πόνου, γι΄αυτό και είναι τόσο σημαντικό να μπορούμε να την εφαρμόσουμε σε μια θεραπεία μασάζ.

Χαλαρή αναπνοή σημαίνει και χαλαρό σώμα, χαλαρούς μυς, χαλαρός νους. Έτσι θα είναι πιο αποτελεσματική μια συνεδρία.

Όταν βρεθείτε ξαπλωμένοι σε ένα κρεβάτι μασάζ, επικεντρώστε την προσοχή σας στο χώρο που καταλαμβάνει το σώμα σας και στο βάρος του. Έπειτα, εστιάστε στην αναπνοή σας. Στην εισπνοή και στην εκπνοή. Στην αρχή, ίσως είναι λίγο πιο γρήγορη αλλά μετά από λίγο θα γίνεται φυσικά και αβίαστα.

Παρατηρήστε τον τρόπο που αναπνέεται. Είναι αργή; Είναι γρήγορη; Φτάνει ως το διάφραγμα ή σταματάει στους πνεύμονες ή στον λαιμό;

Έπειτα προσκαλέστε την να διατρέξει όλο το σώμα σας, τα σημεία που πονάνε, τα εσωτερικά σας όργανα. Οραματιστείτε πως η αναπνοή σας βοηθάει τον θεραπευτή στα σημεία που αγγίζει, πως εκείνος κάνει δουλειά εξωτερικά και εσείς βοηθάτε εσωτερικά.

Όταν τελειώσει η θεραπεία παρατηρήστε πάλι. Πως είναι η αναπνοή σας αυτή τη φορά;

Μένοντας συγκεντρωμένοι στην αναπνοή σας απομακρύνονται οι περιττές σκέψεις, βοηθάτε τον νου να χαλαρώσει και επίσης τον αποπροσανατολίζουν από την αίσθηση του πόνου. Με την κατάκτηση αυτής της τεχνικής, θα συνειδητοποιήσετε πως θα αποκτήσετε την ικανότητα να διαχειρίζεστε καλύτερα το ερέθισμα του πόνου.

Η βαθιά αναπνοή βοηθάει στην ισορροπία του νευρικού συστήματος, μειώνει την αρτηριακή πίεση και επιτρέπει την καλύτερη ροή αίματος και οξυγόνου στο σώμα σας.

Η βαθιά αναπνοή σημαίνει πως η αναπνοή φτάνει ως την κοιλιά και αφήνει τους πνεύμονες να διασταλούν. Το διάφραγμα εξασκείται και έτσι επιτυγχάνεται ο σωστός τρόπος αναπνοής.

Επιπλέον, αυτός ο τρόπος αναπνοής σχεδόν διπλασιάζει την ποσότητα οξυγόνου που κυλάει στους προβληματικούς μυς που σε συνδυασμό με τις κινήσεις του μασάζ ανακουφίζει τα πονεμένα σημεία.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε σε μια από τις συνεδρίες μασάζ μας, μην ξεχάσετε το πιο σημαντικό: Αναπνεύστε!