Close

Τακτικό μασάζ: Πέντε βασικά οφέλη για την υγεία

Η ζωή μας κινείται διαρκώς σε ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς. Πότε αλήθεια βρήκαμε τελευταία φορά τον χρόνο να κάνουμε κάτι για μας; Για τον εαυτό μας;

Το να χαρίσεις στον εαυτό σου μέσα στη βδομάδα μια συνεδρία μασάζ που θα του προσφέρει ενέργεια και υγεία, θα πρέπει να είναι προτεραιότητα.

Και αν ακόμα δεν έχεις πειστεί, εδώ έχουμε πέντε οφέλη για την υγεία που προσφέρει το τακτικό μασάζ:

 

  1.     Βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η μάλαξη στα σημεία του σώματος μας που πονάνε, φέρνει μείωση του πόνου και της δυσφορίας. Αυτό συμβαίνει γιατί τα σήματα πόνου που στέλνονται στον εγκέφαλο από εκείνο το σημείο μπλοκάρονται και άλλα ερεθίσματα μεταφέρονται με το άγγιγμα, γεγονός που μειώνει την ένταση του πόνου.

 

  1.     Προσφέρει ενέργεια και ευεξία

Κατά τη διάρκεια του μασάζ νιώθεις τόσο χαλαρός που το σώμα και ο νους σου είναι σαν να βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου. Το άγγιγμα, η αυξημένη ροή αίματος προς του μυς, η οξυγόνωση των ιστών και των κυττάρων του σώματος, επαναφέρει στα φυσιολογικά επίπεδα τους καρδιακούς παλμούς και δίνει ενέργεια για όλη την ημέρα.

 

  1.     Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τονώνει το δέρμα.

Ποιος δεν θα ήθελε ένα λαμπερό, γεμάτο υγεία, δέρμα; Η μάλαξη βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει στην μεταφορά θρεπτικών ουσιών σε όλα τα κύτταρα, διατηρώντας το δέρμα λαμπερό. Επίσης, με το μασάζ απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα αφήνοντας την φυσική λάμψη να πάρει τη θέση τους.

 

  1.     Βοηθάει στην κατάθλιψη και στο άγχος.

Υπάρχει μια ορμόνη που βρίσκεται στο σώμα μας και είναι υπεύθυνη για το άγχος, η κορτιζόλη. Με τη μάλαξη έχει αποδειχθεί ότι τα επίπεδα της κορτιζόλης μειώνονται και ενεργοποιούνται άλλες ορμόνες, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, ορμόνες που συνδέονται με την καλή ψυχική υγεία.

 

  1.     Χαλαρώνει τους μυς και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Η λανθασμένη στάση σώματος και οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, είναι συνήθως οι υπεύθυνοι για τους σωματικούς πόνους. Όταν μειώνεται η κυκλοφορία του αίματος, εμποδίζεται η παροχή οξυγόνου στους μυς και αυτό μπορεί να επιφέρει σωματικό πόνο, αίσθηση πίεσης ή βάρους στο σώμα.  Το μασάζ χαρίζει στους μυς ελαστικότητα, ανακουφίζει στους τεταμένους ιστούς και στοχεύει στην γρήγορη ανάκαμψη τους.

 

Ας μην ξεχνάμε, ότι η ιστορία του μασάζ ξεκινάει από τους αρχαίους πολιτισμούς, από την  ανατολή ως τη δύση, που χρησιμοποιούσαν αυτή τη μέθοδο για να θεραπεύσουν.

Στην αρχαία Ελλάδα ο Ιπποκράτης δίδασκε στους μαθητές του πως με την μέθοδο της τριβής μπορούν να θεραπεύσουν τραύματα και ασθένειες.

Είναι πανάρχαια μυστικά, λοιπόν, τα οφέλη του μασάζ στη ζωή μας.

 Εάν είστε έτοιμοι να ζήσετε αυτήν την εμπειρία και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να χαλαρώσει και να βρει την ισορροπία του, το κέντρο θεραπείας SEVENOCEANS θα γίνει σύμμαχος σας!